Hlavní obsah

Šestiletý žák úmyslně postřelil v USA učitelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šestiletý chlapec v pátek ve městě Newport News v americkém státě Virginie postřelil svou učitelku. Pětadvacetiletá Abby Zwernerová utrpěla vážné zranění, informovala v sobotu agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Hoch byl zadržen.

Šestiletý žák úmyslně postřelil v USA učitelku.Video: Reuters

 
Článek

„Žena utrpěla zranění ohrožující život, v nemocnici se ale její stav zlepšil,“ řekl novinářům policejní šéf Steve Drew. Jakým způsobem si žák první třídy obstaral zbraň, zatím není známo, nešlo ale o „náhodnou střelbu“, podotkl Drew. Policie incident popsala jako „ostrou výměnu názorů“, při níž padl jeden výstřel.

„Můj syn byl ve třídě. Sice to přímo neviděl, ale slyšel výstřel a viděl učitelku, jak leží na zemi. Přestože byla těžce zraněná, i tak se starala nejprve o děti, na které rychle zakřičela, aby utekly,“ uvedl pro Daily Mail jeden z rodičů, Sebastian Gonzalez-Hernandez.

Starosta města Newport News na tiskové konferenci slíbil, že budou podniknuty „správné kroky, aby se takový případ již neopakoval“.

Foto: Abc Affiliate Wvec, Reuters

Škola v Newport News, kde chlapec po hádce postřelil učitelku.

Babička dalšího z dětí uvedla, že jeden ze žáků prý přinesl už minulý týden do školy „lesklé, zlaté kulky“.

„Rodičům to řekly děti doma, ti to sdělili ve škole. Ale nic se nestalo. Podle vyjádření školy a rodiče toho dítěte to byly „jen“ obyčejné kuličky do dětské pistolky. A teď se stalo tohle,“ uvedla žena, která si nepřála být jmenována. Zda se jednalo o stejné dítě, které nyní střílelo, není známo.

„Proč je tu vůbec tak malé dítě se zbraní? A kde ji vůbec vzalo? Zbraně jsou jednoznačně největší problém této země,“ dodala britská matka dalšího z dětí, která je aktuálně v USA s manželem, jenž je v armádě.

Představitel vzdělávacích úřadů George Parker si na stejné tiskové konferenci postěžoval, že učitelé nemají prostředky k tomu, aby zajistili, že se zbraně do školy nedostanou. „Musíme zajistit, aby se zbraně do rukou mladých lidí nedostávaly. Já ani moji učitelé ale nemáme možnost přístup ke zbraním kontrolovat,“ řekl.

Škola, kterou navštěvuje asi 550 žáků, má zařízení na detekci kovů. Kontroly, které provádí, jsou ale náhodné a ne každé dítě je vždy kontrolováno, uvedly úřady.

Přestřelka mezi vojáky v Rakousku, jeden mrtvý a jeden zraněný

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám