Hlavní obsah

Servírka v Orlandu zachránila zneužívaného chlapce díky vzkazu na ubrousku

Novinky, mso
Orlando

Svým chováním zachránila život dvou dětí, popsala policie v americkém Orlandu chování servírky Flavaine Carvalhové. Ta v restauraci Mrs. Potato na Nový rok obsluhovala rodinu, jejíž jedenáctiletý chlapec nesnědl žádné jídlo, a navíc měl šrámy na těle. Pomocí vzkazu na ubrousku zjistila, že dítě potřebuje pomoc a zavolala na rodiče policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kdyby tak neudělala, hovořili bychom dnes pravděpodobně o tom, že vyšetřujeme možnou vraždu,“ řekl novinářům šéf orlandské policie Orland Rolon.

Podezření, že chlapec není zcela v pořádku, pojala Carvalhová poté, co se dítě ani nedotklo naservírovaného jídla. Když se šla zákazníků zeptat, zda je všechno v pořádku, odvětili, že chlapec si jídlo sní doma. Při odchodu od stolu si u něj ale navíc všimla šrámů v obličeji a na rukou.

„Musela jsem něco udělat. Nemohla jsem ho nechat odejít, aniž bych mu pomohla,“ vypověděla servírka. Vzala tedy ubrousek, na který napsala vzkaz, jestli je chlapec v pořádku, který mu podstrčila. Když chlapec zavrtěl hlavou, napsala mu ještě druhý vzkaz, na kterém se tázala, zda potřebuje pomoc. Na ten chlapec přikývl.

Rodiče prodávali svou dvanáctiletou dceru, dostali sedm a osm let

Krimi

Carvalhová pak zavolala policii, která po příjezdu dítě vyslechla. Chlapec vypověděl, že ho doma pravidelně mlátí koštětem, věší hlavou dolů a za trest mu ještě odpírají jídlo. Chlapec i jeho sestra, u které policie neobjevila žádné modřiny, byli rodičům na místě odebráni, zatímco jejich nevlastního otce policisté zadrželi.

Muž byl obviněn z několika případů týrání a zanedbávání dětí. Po doplňující výpovědi chlapce skončila ve vazbě také matka dětí.

Carvalhová přitom do práce na Nový rok vůbec neměla přijít. Její nadřízená v řetězců podniků Mrs. Potato, kde pracuje, uvedla, že zaskakovala za nemocnou kolegyni. „To snad byl zásah vyšší moci, máme radost, že se nám podařilo dítěti pomoci,“ uvedla provozní Rafaela Cabedeová.

Reklama

Výběr článků

Načítám