Hlavní obsah

Sanders proslavil učitelčiny palčáky

Právo, nek

Jennifer Ellisová, učitelka z Vermontu, se s americkým senátorem Berniem Sandersem nikdy nesetkala. On ji ale minulý týden neočekávaně proslavil, když se na inauguraci nového prezidenta Joea Bidena objevil ve vlněných palčácích, které jeho 42letá stoupenkyně sama kdysi upletla a poslala mu je poštou.

Foto: Profimedia.cz

Bernie Sanders na inauguraci Joea Bidena

Článek

Stalo se to už v roce 2016. Tehdy Sanders neuspěl v demokratických prezidentských primárkách a Ellisová, která ráda plete, mu poslala pár rukavic jako útěchu.

Během pár dní Ellisová dostala na své palčáky na 13 tisíc objednávek

Když se téměř 80letý Sanders nyní objevil na Bidenově inauguraci v tlusté šedé bundě a ve zmíněných rukavicích, vzbudil pozornost, ale i úsměvy, že trpí nedostatkem módního vkusu. Záběry senátora se mžikem objevily na sociálních sítích, kde se z nich stal takzvaný internetový mem.

Řada lidí k fotografii přidávala vtipné popisky, objevily se také varianty, kde Sanders sedí například na lavičce s Forrestem Gumpem, na schůzce lídrů vítězných mocností druhé světové války v Jaltě nebo s posádkou na palubě vesmírné lodi Enterprise ze sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace.

Ellisová v době inaugurace byla ve třídě se žáky, když její mobil náhle zaplavil příval esemesek. Všechny zněly téměř stejně: „Bernie Sanders má tvoje rukavice!“ Přátelé Ellisové její práci dobře rozpoznali podle hnědo-béžových pruhů.

Jiní neváhají

Během pár dní pak Ellisová dostala na své palčáky z recyklované vlny a podšité flísem z recyklovaných plastových lahví na 13 tisíc objednávek, což slibovalo výnosný obchod. Tomu se ale učitelka brání. „Kdybych na to přistoupila, krása okamžiku by se vytratila,“ zdůvodnila své odmítnutí.

Bidenova středeční inaugurace obrazem

Amerika

Jiní ale nezaváhali. Na internetu se už objevily první reklamy na palčáky podle střihu Ellisové. Průměrná cena 85 dolarů (1827 Kč).

Sandersův tým následně začal prodávat trička s potiskem nyní už slavné fotografie. Veškerý výtěžek má jít na charitu. Konkrétně na iniciativu, která rozdává jídlo chudým seniorům v Sandersově domovském státě Vermont.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám