Hlavní obsah

Rozbitý „čumák” a popraskaná skla. Airbus musel po průletu krupobitím zpět na zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

El Paso

Krupobití donutilo v neděli nouzově přistát airbus A319 aerolinek American Airlines. Stroj měl zničený kryt radaru a popraskaná čelní skla, přesto posádka dokázala se strojem bezpečně přistát a nikdo ze 130 cestujících a pěti členů posádky nebyl zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Airbus řady 320 společnosti American Airlines

Článek

Airbus, který letěl ze San Antonia do Phoenixu, se dostal do bouřky a po dvou hodinách letu musel kolem 20. hodiny nouzově přistát v El Pasu. Kroupy mu poničily nos s krytem radaru i čelní štítky pilotní kabiny.

Cestující sice vyvázli bez zranění, ale prožili těžké chvíle. „Byla to jedna z nejhroznějších zkušeností, kterou jsem si prošel,“ řekl Jesus Esparza, jenž letěl na palubě Airbusu se svou snoubenkou. Podle něj bylo možné slyšet, jak kroupy buší do letadla a v jednu chvíli se v letadle cítil jako na horské dráze.

Dodal, že mnoha lidem bylo špatně: „Jeden cestující za mnou potřeboval více papírových sáčků, a já jsem mu musel předat svůj, protože jsem ho nepoužil a nechtěl jsem bordel v letadle.“

Cestující do Phoenixu ještě v noci pokračovali jiným letadlem.

Poškozený airbus bude prohlédnut a zřejmě opraven. „Oceňujeme skvělou práci našich pilotů i palubních průvodčí,“ uvedly aerolink.

Reklama

Výběr článků

Načítám