Hlavní obsah

Romney stejně prezidenta dělat nechtěl, prohlásil jeho syn

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Republikán Mitt Romney, který dvakrát neuspěl se svou kandidaturou na amerického prezidenta, vlastně nikdy nechtěl být hlavou Spojených států. V rozhovoru pro list Boston Globe to v minulých dnech uvedl nejstarší z Romneyho pěti synů.

Foto: Profimedia.cz

Mitt Romney

Článek

„Chtěl být prezidentem nejméně ze všech lidí, které jsem v životě potkal. Netoužil po tom kandidovat. Kdyby našel někoho, kdo ho zastoupí, byl by nadšený, že může odstoupit,“ prohlásil o otci Tagg Romney. Dodal, že Romney má radši soukromí a jen nerad by se vzdaloval od rodiny. „Hluboce věří v Boha a miluje svoji zemi, ale nemá rád pozornost,“ poznamenal.

Romneyho jeho synové od kandidatury před podzimními volbami prezidenta USA odrazovali. Jeden z nich, Matt Romney, v červnu prohlašoval: „Bylo nás několik, kteří se o to pokusili. Měl jsem pocit, že to pro nás jako pro rodinu není to nejlepší.“

Bývalý guvernér Massachusetts se pokoušel o nejvyšší úřad poprvé před čtyřmi lety, kdy neuspěl v republikánských primárkách. Letos byl úspěšnější, když to dotáhl až k nominaci za republikány. Ve volbách ho ale porazil stávající demokratický prezident Barack Obama.

Reklama

Výběr článků

Načítám