Hlavní obsah

Robotičtí psi nečekaně ozbrojeni. Dostali na záda snajperské pušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci zbraní představili nový typ robota vybaveného puškou. Zařízení přirovnávané ke čtyřnohému psu by podle deníku Die Welt mohlo brzy fungovat v americké armádě jako odstřelovač.

Foto: Profimedia.cz

Ozbrojený robotický pes

Článek

Robot si odbyl premiéru na zbrojním veletrhu ve Washingtonu. Snajperské pušky pro ně zajišťuje americká firma Sword International. Čtyřnohého robota, který dokáže vylézt i po schodech, vyrábí americká firma Ghost Robotics.

Robot je navržen tak, aby dokázal fungovat i v případě, že selžou palubní senzory využívané při pohybu. „Upravujeme ho tak, aby se podobal savci,“ řekl Jiren Parikh, šéf společnosti Ghost Robotics.

Foto: Profimedia.cz

Ozbrojený robotický pes

Američané vyzbrojili nepřítele už poněkolikáté. Totéž dříve udělali v Iráku či ve Vietnamu

Svět

Díky speciálnímu keramickému povlaku se střílející robot dokáže dobře maskovat a je obtížné ho odhalit i moderními přístroji pro noční vidění. Cíl se zaměřuje pomocí speciální kamery, umožňující až čtyřicetinásobné přiblížení. Robot je ovládán dálkově. Z pušky střílí člověk pomocí rádiového povelu. Kritici se však obávají, že by se záhy mohli objevit i autonomní, tj. samostatně fungující bojoví roboti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám