Hlavní obsah

Řidič v bílém jaguaru smetl v Seattlu dvě demonstrantky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Sedmadvacetiletý Dawit Kelete po páteční půlnoci vjel na uzavřenou dálnici I5 v Seattlu. Vyhnul se autu, které silnici blokovalo, a ve vysoké rychlosti smetl dvě demonstrující ženy – 24letou Summer Taylorovou a 32letou Diaz Loveovou. Obě jsou v kritickém stavu, uvedla mluvčí zdravotního střediska Harborview Susan Greggová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak řidič srazil na zavřené dálnici v Seattlu dvě demonstrantkyVideo: AP

 
Článek

Auto vjelo do lidí v sobotu kolem 1:40 ráno. Řidič skončil ve vazbě, uvedl kapitán policie Ron Mead. Vazba na něj byla uvalena v sobotu v 7:24. Stíhán je kvůli napadení za pomoci auta. Propuštění na kauci nebylo povoleno.

Mead uvedl, že policie podezřívá Keleteho, že vjel na uzavřený nájezd. Zatím není jasné, zda šlo o úmysl.

Kapitán dodal, že demonstranti blokují dálnici I5 už 19 dnů v řadě. Vyjádřil naději, že demonstranti s touto nezákonnou akcí skončí. Zdůraznil, že dálnice není bezpečná pro pěší.

Policie přenechala „lidu“ část Seattlu

Amerika

Seattle čelí už několik týdnů protestům, které spustila smrt černocha George Floyda v Minneapolis. Umřel poté, co mu policista klečel skoro devět minut na krku. V Seattlu vyhlásili demonstranti v půlce června autonomní zónu, která byla tento týden vyčištěna. Při zásahu na Capitol Hill bylo zatčeno několik desítek lidí, většinou anarchistů.

Smrt, přestřelky, znásilnění, rabování. Anarchie v autonomní zóně v Seattlu se zvrhla

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám