Hlavní obsah

Razie FBI v rezidenci Trumpa na Floridě

– Washington • Aktualizováno

Floridský resort Mar-a-Lago bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa prohledává americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI). O „neohlášené razii“ informoval sám Trump. Operace se má týkat vyšetřování někdejšího státníka ohledně nakládání s tajnými dokumenty. Před Mar-a-Lago se shromáždilo několik desítek protestujících Trumpových podporovatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Razie FBI v rezidenci Trumpa na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

Před resortem, který se rozkládá na pobřeží severně od Miami, parkovala policejní auta se zapnutými majáky.

„Po práci a spolupráci s příslušnými vládními úřady nebyla tato neohlášená razie v mém domově ani nutná, ani vhodná,“ uvedl Trump v prohlášení. Důvod razie neobjasnil.

Foto: Marco Bello, Reuters

Člen rasistické neofašistické organizace Proud Boys přijel podpořit Donalda Trumpa při razii FBI v jeho rezidenci na Floridě.

Resort Mar-a-Lago „je momentálně v obležení, napaden a obsazen velkou skupinou agentů FBI“, napsal exprezident, podle něhož se agenti „vloupali“ i do jeho trezoru.

Foto: Marco Bello, Reuters

Fanoušci Donalda Trumpa demonstrují před rezidencí Trumpa na Floridě.

Jde o „dramatický“ posun ve vyšetřování někdejšího prezidenta, píše AP.

Americká federální prokuratura od května vyšetřuje, zda bývalý prezident při svém působení v úřadu nakládal správně s tajnými dokumenty.

Foto: ČTK/AP

Agenti FBI zasahují v rezidenci Donalda Trumpa na Floridě.

Národní archiv USA dříve zjistil, že Trump po konci svého funkčního období do své rezidence na Floridě odvezl krabice s materiály včetně vládních dokumentů, suvenýrů a darů od zahraničních lídrů. Podle zdroje AP i tří zdrojů stanice CNN akce FBI souvisí právě s tímto vyšetřováním.

To potvrdil i Trumpův syn Eric. Stanici Fox News sdělil, že agenti resort prohledávají v souvislosti s dokumenty, které jeho otec odnesl z Bílého domu. Exprezident podle Erika Trumpa s archivem už měsíce spolupracuje.

Agenti FBI do Trumpova sídla vstoupili v pondělí brzy ráno místního času a zdá se, že se v rozlehlém resortu soustředí na místa, kde exprezident žije a má pracovnu, doplnila CNN.

Foto: Marco Bello, Reuters

Fanoušci Donalda Trumpa demonstrují před rezidencí Trumpa na Floridě.

Reklama

Výběr článků

Načítám