Hlavní obsah

Zoufalá snaha o záchranu, tři muži skončili při záplavách v Číně v kanále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rozsáhlých záplavách, které minulý měsíc po přívalových deštích postihly centrální Čínu, bylo zachyceno video, na němž se dvojice mužů snaží vytáhnout ze zaplaveného kanálu dalšího muže. V jeden okamžik se však pod nimi zhroutila zem a skončili uvnitř všichni. Podle agentury AP, která video zveřejnila, trojice vyvázla s lehkými zraněními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samaritáni pomáhali chodcovi při povodních, všichni skončili v kanáleVideo: AP

 
Článek

Incident se odehrál 21. července ve městě Čeng-čou – epicentru záplav a hlavním městě čínské provincie Che-nan. Na záběrech je vidět, jak se dvojice mužů snaží dalšího muže vytáhnout ze zaplaveného kanálu, když se v jeden okamžik pod nimi s přispěním dalšího kolemjdoucího propadla zem.

Obětí záplav je v Číně 300. Dosud se uváděla stovka

Svět

Všichni muži byli následně z kanálu vytaženi a převezeni do nemocnice, kde jim byla ošetřena drobná zranění, píše agentura AP.

V Číně zachránili z trosek holčičku, její matka zemřela

Svět

Agentura rovněž zmiňuje, že v provincii Che-nan nebyly tak silné srážky zaznamenány za posledních 60 let. Podle aktuálních informací serveru NDTV si záplavy vyžádaly už minimálně 302 obětí a řada lidí je stále pohřešována.

Reklama

Výběr článků

Načítám