Hlavní obsah

Při pádu vojenského vrtulníku v Texasu zahynuli tři námořníci

Novinky, CNN, rei, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CORPUS CHRISTI
Aktualizováno

V jižním Texasu se ve středu večer místního času zřítila helikoptéra amerického námořnictva MH-53 Sea Dragon. Po dopadu začala hořet. Při neštěstí zemřeli tři příslušníci amerického námořnictva, čtvrtý byl převezen v kritickém stavu do nemocnice.

Článek

Vrtulník se zřítil okolo osmé hodiny večerní a po dopadu na zem se vznítil. Stroj absolvoval cvičný let z námořní základny v Corpus Christi. Dopadl na pole vzdálené od ní asi šest kilometrů.

"Viděl jsem rudou ohnivou kouli stoupající do výšky desítek metrů," uvedl svědek J. D. Batten. "Zaslechl jsem obrovskou rádu a po chvíli druhou. Pak už jsem vrtulník neslyšel."

Na místě pádu zasahovali i místní hasiči. Záchranáři vytyčili okolo vraku 180metrové pásmo, připouštějí však, že části stroje mohou být i v širším okolí. Záchranné práce zkomplikovala nastalá noc a problémy s narušeným elektrickým vedením. Právě proto se tři oběti podařilo najít až o půl třetí ráno.

Příčina zřícení do polí je neznámá. Zřejmě by jí však mohlo být počasí, v regionu panovala ve středu hustá mlha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám