Hlavní obsah

Při lodním neštěstí v Missouri utonulo devět členů jedné rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi 17 oběťmi čtvrtečního lodního neštěstí na jezeře v americkém státě Missouri je devět členů téže rodiny. Oznámil to missourský guvernér Michael Parson, který hovořil s přeživší ženou. Podle ní kapitán plavidla, na němž bylo 31 lidí, pasažérům řekl, že si nemusejí oblékat záchranné vesty, i když bylo větrno a lodí zmítaly vysoké vlny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlny převrhly v Missouri turistickou loď Video: Reuters

 
Článek

„Přišla jsem o všechny děti, o manžela, tchyni a tchána, strýce, o švagrovou a synovce,” vypočítala svou ztrátu Tia Colemanová, která byla na lodi také, ale přežila.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Muž během vzpomínkové akce na uctění obětí lodního neštěstí v Missouri.

Na videu, které natočil jeden z pasažérů, je vidět, že na jezero vypluly dvě výletní lodě. Kvůli silnému vichru se ale dostaly do problémů a zatímco jedna se dokázala vrátit, druhá se převrhla. [celá zpráva]

Při neštěstí utonulo devět členů jedné rodiny.

Přesto, že foukal silný vichr a plavidlem zmítaly vysoké vlny, přesvědčoval kapitán lodi podle Colemanové pasažéry, že není třeba nasazovat si záchranné vesty. Podle BBC, která se odvolává na policii, byly oběti ve věku od jednoho do sedmdesáti let.

Foto: Ron Folsom, Reuters

Jedna z výletních loděk na jezeře Table Rock v Missouri.

„Kapitán nám řekl: 'Nemusíte si brát záchranné vesty, nebudete je potřebovat', takže si je nikdo nevzal. Poslechli jsme kapitána a on nám řekl, abychom zůstali sedět. Jenomže tím se stalo, že když bylo nutné po vestách sáhnout, bylo už pozdě. Mohlo to ušetřit životy mnoha lidí,” řekla Colemanová. Kapitán je mezi přeživšími a je v nemocnici.

Podle zákonů platných v Missouri nemusejí mít pasažéři v uzavřené kabině během plavby záchranné vesty na sobě. Místní šerif Doug Rader řekl, že v tuto chvíli není jasné, zda byla v kajutách okna zavřená.  

Majitel loďařské firmy Jim Pattison řekl BBC, že podle zaměstnanců se bouře na jinak klidném jezeře objevila zčistajasna. „Obvykle je jezero velmi klidné a není to dlouhý výlet. Obeplují ostrov a vrátí se. Měli jsme tam už jiné lodi a vždy to byl poklidný zážitek,” řekl Pattison.

Reklama

Výběr článků

Načítám