Hlavní obsah

Nad Huronským jezerem sestřelili další neznámý objekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americké letectvo sestřelilo neidentifikovaný objekt nad Huronským jezerem. Za tři dny je to nad Severní Amerikou už třetí neznámý objekt. Informují o tom američtí politici. Byl také omezen provoz nad Velkými jezery na hranici mezi USA a Kanadou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek z loňského jara, kdy členové americké pobřežní stráže reagují na simulovaný incident aktivního střelce na Huronském jezeře během cvičení Straits Shield 22.

Článek

Americký Federální úřad pro civilní letectví omezil provoz nad Michiganským jezerem, zdůvodnil to potřebou národní obrany. Následně oznámila omezení leteckého provozu nad Velkými jezery Kanada.

Demokratická poslankyně Elissa Slotkinová během neděle podle CNN uvedla, že se od ministerstva obrany dozvěděla o objektu nad Huronským jezerem. „Víc se teprve dozvíme, ale věřte mi, že od chvíle, kdy se to objevilo, jsou na to upřeny všechny oči,“ uvedla.

Upřesnila, že objekt sestřelili piloti letectva a Národní gardy, a označila to za „skvělou práci“.

Sestřelení potvrdil i republikán Jack Bergman zvolený za stát Michigan. „Armáda vyřadila z provozu další objekt nad Huronským jezerem,“ napsal na Twitteru.

Spojené státy už v pátek sestřelily nad severovýchodní Aljaškou neznámý objekt válcovitého tvaru, podobný byl den nato sestřelen nad Kanadou. Není jasné, zda věc nad Huronským jezerem je těmto dvěma také podobná.

Co víme o neidentifikovaných objektech sestřelených nad Amerikou

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám