Hlavní obsah

Požár rafinerie v kalifornském Richmondu vyvolal obavy z růstu cen benzínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richmond

V kalifornském Richmondu začala v pondělí hořet rafinérie, která představuje osminu rafinérských kapacit Kalifornie. Požár je již lokalizován, ale zatím nebyl uhašen. Havárie může vyvolat výpadek v dodávkách pohonných hmot a dalších ropných produktů, a vést k lokálnímu zvýšení lokálnímu zvýšení cen, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutný požár zachvátil rafinérii v Richmondu, může to ovlivnit cenu benzínuVideo: Reuters

 
Článek

Silný požár v rafinerii Chevronu propukl v 18:15 místního času. Hořet začala jednotka číslo čtyři, kde se zpracovává surová ropa, která unikala.

Z rafinérie při požáru stoupal sloup černého dýmu. Obyvatelům hustě osídleného průmyslového předměstí San Franciska bylo doporučeno, aby zavřeli okna a nevycházeli ven. Zavřeny byly čtyři železniční stanice. Asi 200 obyvatel potřebovalo ošetřit kvůli dýchacím problémům.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat za čtyři hodiny.

Rafinérie je třetí největší v Kalifornii a jedna z nejstarších v zemi. Je hlavním podnikem v Richmondu. Vzhledem k tomu, že produkuje benzín, je možné, že se ho v oblasti nebude dostávat, protože Kalifornie má přísnější zákony na jeho čistotu a nemá ho velké zásoby. Otázkou je jak velký a dlouhý bude výpadek rafinerie produkující 245 000 barelů ropných produktů denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám