Hlavní obsah

Podpořte Obamu v nukleárním útoku na Rusko, vyzývala fiktivní petice. Většina byla pro

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

S další fiktivní peticí se na sítích blýskl Mark Dice, americký novinář a autor konspiračních teorií. Na pláži v kalifornském San Diegu se vydával za aktivistu podporujícího prezidenta Baracka Obamu, který sbírá podpisy pro jeho plán preventivního jaderného útoku na Rusko. Většina mu je dala.

Foto: Mike Dice

Mike Dice získává podpis pod fiktivní petici na podporu nukleárního útoku USA proti Rusku

Článek

„Potřebujeme jen pár dalších podpisů na podporu nového plánu prezidenta Obamy, jak se vypořádat s Ruskem. Spustíme jaderný útok, abychom zachovali převahu Ameriky,“ říká kolemjdoucímu. Muž ho přeruší slovy: „Podepíšu vám to.“

„Víte, jak se Rusko v poslední době chová k USA,“ vysvětluje Dice dalšímu. „Jo, byl jsem Američanem celý život a doufám, že mě (Obama) nezklame,“ odpovídá oslovený a podepisuje. Jediná dvojice to odmítá, jiná pochybuje, ale nakonec také podepisuje.

Dice proslul už několika absurdními peticemi, které mu náhodní kolemjdoucí bezmyšlenkovitě podepisovali, například za zrušení Listiny práv či prvního dodatku americké ústavy nebo za kandidaturu Karla Marxe na amerického prezidenta. Ve vědomostních testech také odhalil, že oslovení Američané například nemají tušení, co znamenají písmena DC v názvu hlavního města USA.

I tentokrát byl přesvědčený, že se ptá lidí na zjevný nesmysl jako v předchozích anketách. Přiznal, že výsledky ho znepokojily.

Reklama

Výběr článků

Načítám