Hlavní obsah

Po útoku žraloka zemřela v Mexiku šestadvacetiletá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve šestadvacetiletá žena se stala obětí útoku žraloka na západě Mexika, uvedla agentura The Associated Press (AP). Podle úřadů ji paryba vážně pokousala do nohy u pláže u města Melaque, kde svým zraněním i přes rychlou reakci záchranářů podlehla.

Foto: Profimedia.cz

Žralok dlouhoploutvý na archivním fotu

Článek

Rafael Araiza, vedoucí místního úřadu civilní obrany, uvedl, že k útoku došlo v sobotu, když šestadvacetiletá žena plavala se svou pětiletou dcerou směrem k plošině asi 25 metrů od břehu. Oběť se snažila své dítě vynést na plošinu, když se od ní žralok zakousl. Dceři se nic nestalo.

Žena, která z oblasti pocházela, zemřela kvůli přílišné ztrátě krve ze zranění v oblasti kyčle, a to přes rychlou reakci záchranářů, kteří se k ní dostali v řádu minut.

Úřady preventivně uzavřely pláže v Melaque a Barra de Navidad, píše agentura The Associated Press.

Útoky žraloků jsou v Mexiku poměrně vzácné. K jednomu došlo v roce 2019, tehdy jej ale přežil americký potápěč, kterého paryba kousla do předloktí v zátoce Magdalena u pobřeží Baja California Sur.

Žraloci napadli nafukovací katamarán u australských břehů. Tříčlennou posádku zachránila nákladní loď

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám