Hlavní obsah

Pick-up vjel v Kanadě do chodců. Náraz si vyžádal dva mrtvé a devět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Dva mrtvé a devět zraněných si podle agentury AFP vyžádal pondělní náraz pick-upu do chodců ve městě Amqui na východě kanadské provincie Québec. Osmatřicetiletý řidič vozu je nyní v rukou policie. Čelí podezření, že ujel od nehody se smrtelnými následky. Agentura AP s odvoláním na vysoce postaveného kanadského činitele uvedla, že nešlo o teroristický útok.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Policie zadržela 38letého řidiče; čelí podezření, že ujel od nehody se smrtelnými následky

Článek

Automobil do chodců narazil krátce před 15:00 místního času (20:00  SEČ). Řidič nákladního vozu, který jel zrovna kolem, AP řekl, že na místě viděl asi čtyři nebo pět lidí ležících na zemi na úseku dlouhém přibližně 500 metrů. Jednoho člověka se zrovna snažil oživit policista.

O život podle agentury Reuters přišli dva muži, jeden byl šedesátník a  druhý sedmdesátník. Další dva lidé jsou ve vážném stavu. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Amqui je město se 6000 obyvateli, které leží asi 400 kilometrů jízdy autem severovýchodně od hlavního města provincie Québec.

V únory přišly o život dvě děti a dalších šest utrpělo zranění, když v kanadském městě Laval nedaleko Montrealu záměrně do budovy jeslí narazil autobus městské hromadné dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám