Hlavní obsah

Pětiletý chlapec hledal bonbóny a našel pistoli. Zastřelil s ní bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Sedmiletého Jermona Perryho zastřelil v sobotu v americkém St. Loius jeho o dva roky mladší bratr. Rodina je přesvědčena, že hoch hledal bonbóny, které před ním rodiče zavírali, a našel zbraň.

Foto: Joe Penney, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Matka před nimi schovává bonbóny, aby je všechny nesnědli,“ řekla stanici KSDK Erica Jonesová, blízká rodině. Pětiletý hoch po nich pátral po celém domě. „V pokoji našel střelnou zbraň a odnesl ji do dalšího pokoje, kde si s ní hrál,“ dodala Jonesová: „Myslel si, že je to hračka, a vystřelil. Při tom zasáhl Jermona ze strany do hlavy.“

Matka Michelle Lawsonová okamžitě běžela z kuchyně, kde vařila, do patra, kde si děti hrály. Chlapec byl ještě naživu, zemřel po převozu do nemocnice.

Nejmladší syn podle rodiny prohrabával šuplíky v šatníku, kde byla otcova zbraň v pouzdře. Otec Jericho Perry na ni měl povolení, uvedla Jonesová a dodala: „Nikdy by si nemyslel, že by se děti ke zbrani dostaly.“

Matka s médii odmítla mluvit. Na Facebooku napsala: „Vím jen to, že jsem navždy zlomená.“

Podle Jonesové je matka v těžké situaci, kvůli rakovině jí v roce 2014 odebrali obě prsa, ale zhoubný nádor se vrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám