Hlavní obsah

Osmiletá dívka se v USA utopila v bazénu. Průtokový systém ji nasál do potrubí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletá dívenka se utopila v hotelovém bazénu v texaském Houstonu poté, co ji do průtokového systému, jehož otvor o průměru asi 40 centimetrů nebyl dostatečně chráněný, vtáhl proud vody. Tragédie se odehrála v sobotu, ale záchranáři našli mrtvé tělo dítěte v potrubí až následující den.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodina holčičky si podle serveru NBC zarezervovala pokoj, aby společně strávila volný víkend s možností plavání. Aliyah, jak se dítě jmenovalo, prý pobyt ve vodě milovala.

V sobotu odpoledne ale dívka najednou zmizela, načež ji zoufalá matka začala hledat. Požádala také personál hotelu o nahlédnutí do záznamů bezpečnostních kamer.

K tomu došlo až poté, co žena nahlásila policii dceru jako pohřešovanou. Podle médií je na jednom záběru vidět, jak se dívka ponořila pod hladinu a už nevyplavala. Nalézt se ji podařilo až po mnohahodinovém pátrání.

Američan natočil své vlastní utonutí kamerou na helmě. Úřady video nezveřejnily

Amerika

V pondělí matka podala na hotel žalobu, v níž se uvádí, že její dceru „nasál proud vody skrz nezajištěný, 30 až 40 centimetrů široký otvor průtokového zařízení bazénu“. Podle dokumentu našli záchranáři dítě „v potrubí vadného bazénového systému“.

„Museli rozbít beton a potrubí rozřezat, aby ji mohli vytáhnout. Bylo to naprosto příšerné,“ upřesnil právník zdrcené rodiny Richard Nava.

Vedení hotelu vyjádřilo „hluboký zármutek“ nad smrtí dívky a bazén uzavřelo. Znova jej otevře až poté, co budou opraveny všechny závady a areál projde zevrubnou inspekcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám