Hlavní obsah

Američan natočil své vlastní utonutí kamerou na helmě. Úřady video nezveřejnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž neúmyslně natočil své vlastní utonutí v ledovcovém jezeře Mendenhall v americkém státě Aljaška. Uvedly to místní úřady, na které odkazuje americká televize CBS News. Helmu, na které byla umístěna kamera, našla policie na břehu jezera. Tělo muže je však stále nezvěstné. Místní úřady video nezveřejnily.

Foto: Profimedia.cz

Jezero v americkém státě Aljaška

Článek

Neštěstí se stalo v okolí rekreační oblasti Mendenhall Glacier Area, která se nachází zhruba 20 kilometrů od hlavního města Aljašky Juneau.

Muž, kterého policie identifikovala jako Paula Rodrigueze, se měl ztratit 11. července, kdy se vydal na projížďku kajakem po jezeře Mendenhall. Z tohoto dne pak pochází i video, na němž se jeho kajak převrátil a on spadl do vody.

„Záznam nadále ukázal, že se kajak převrátil kvůli silnému proudu přicházejícímu od ledovce,“ uvedl mluvčí oddělení veřejné bezpečnosti Tim DeSpain.

Ten dále uvedl, že byla helma s kamerou nalezena na břehu jezera a že byla v pondělí předána místní polici, která později potvrdila, že skutečně patřila 43letému Rodriguezovi.

Ztratil se už minulý týden

Policie města Juneau v pondělí uvedla, že v neděli obdržela hlášení od zaměstnanců americké lesní správy, že v rekreační oblasti je od 11. července zaparkováno auto, které má patřit právě Rodriguezovi.

Místní úřady hovořily s Rodriguezovým spolubydlícím, jenž měl muže naposledy vidět 10. července. Jeho přátelé policii zase sdělili, že zmizelý 11. července umístil na sociální sítě fotografii s kajakem na břehu jezera. Podle snímku se mělo jednat o místo poblíž vodopádu Nugget Falls, které se nachází v rekreační oblasti a podél jezera Mendenhall.

Kajak, jenž se podle policie podobal tomu z fotografie, měl být nalezen na hladině jezera. Jak uvedla televize CBS News, tělo muže však stále nebylo nalezeno a místní úřady po něm pátrají.

Dva chlapci zemřeli v New Yorku při jízdě na vagonu metra

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám