Hlavní obsah

Osmadevadesátiletá stařenka uškrtila svou stoletou spolubydlící

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dartmouth (USA)

Spojené státy mají možná nejstarší vražedkyni ve světové historii. Vražda se odehrála v pečovatelském domě Brandon Woods v Dartmouth ve státě Massachusetts. Jedna z jeho obyvatelek, 98letá Laura Lundquistová, uškrtila po hádce svou stoletou spolubydlící Elizabeth Barrowovou. A je pravděpodobné, že za to vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a věku nebude odsouzena.

Článek

Laura Lundquistová (98) byla obviněna z vraždy druhého stupně. Svou spolubydlící Elizabeth Barrowovou (100) uškrtila po vzájemné hádce. Lundquistová, která trpí již několik let demencí, měla za to, že se její starší spolubydlící snaží mít celý pokoj jen pro sebe.

Špatný mentální stav obviněné potvrdila krátce po vraždě i tamější psychiatrická klinika. Její právní zástupce Carl Levin uvedl, že jeho mandantka má již dlouho trvající diagnózu demence a trpí i kognitivní poruchou.

Spekulovalo se o sebevraždě

Podle soudních zápisů je Lundquistová jednoznačně nejstarší vražedkyní v dějinách státu Massachusetts a jedna z nejstarších vražedkyň na světě vůbec.

Elizabeth Barrowovou nalezli mrtvou v pečovatelském domě 24. září. Okolo hlavy měla omotanou igelitovou tašku. Policie nejdříve spekulovala o tom, že to byla sebevražda, avšak lékař, který na místo dorazil, potvrdil smrt následkem uškrcení.

Syn oběti Scott Barrow uvedl, že si vražedkyně stěžovala pečovatelskému domu na vysoký počet návštěv, které za její spolubydlící chodí. Jeho matce prý už i několikrát vyhrožovala.

Měly se rády, tvrdí pečovatelé

Tamější vyšetřovatel Sam Sutter konstatoval, že Lundquistová trpí paranoiou a vůči své oběti, se kterou bydlela zhruba rok, si vypěstovala silnou nenávist. Myslela si totiž, že se Barrowová snaží totálně přebrat vládu nad jejich sdíleným pokojem.

Scott Barrow žádal pečovatelský dům, aby od sebe ženy odstěhovali, ale vedení ho ujistilo, že spolu vycházejí dobře. Ve svém oficiálním vyjádření navíc pečovatelský dům tvrdí, že se k sobě spolubydlící chovaly jako sestry. Společně spolu prý chodily na jídlo a každý večer si říkaly: "Dobrou noc, mám tě ráda." To jim však syn oběti nevěří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám