Hlavní obsah

Norovirus kosí pasažéry další výletní lodě v Karibiku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sotva se do přístavu v New Jersey z plavby po Karibiku předčasně vrátila výletní loď Explorer of the Seas, jelikož pětinu z více než 4000 lidí na její palubě postihl střevní virus, potýká se s problémy další. Jak uvedla v pátek stanice CNN, norovirus napadl také lidi na palubě výletní lodě Caribbean Princess.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Loď Caribbean Princess se vrátila do přístavu v HoustonuVideo: Reuters

 
Článek

Virus, s nímž je spojeno zvracení a průjem, postihl nejméně 162 cestujících a 11 členů posádky, potvrdily úřady, které vyslaly experty, aby stav prověřili, až se loď v pátek vrátí do přístavu v Houstonu.

Podle mluvčí plavební společnosti Princess Cruises je však už potvrzené, že na lodi propukl norovirus.

Firma plavbu, původně plánovanou na týden, o den zkrátila, údajně však kvůli horšímu počasí. Caribbean Princess, na níž se nachází 3104 hostů a 1149 členů posádky, tak vynechala na cestě z Hondurasu zastávku v Belize. Společnost cestujícím jako kompenzaci odpustí některé platby a nabídne jim 20procentní slevu na příští plavbu.

Nemocným pasažérům bylo doporučeno, aby zůstali ve svých kajutách, zatímco palubní personál se zaměřil na důkladnější úklid a dezinfekci společných prostor.

Úřady v lednu oznámily, že se v USA objevil nový kmen noroviru. Zatím není jisté, zda je více infekční, nebo je průběh nemoci silnější. Nový kmen však většinou přináší větší riziko šíření nemoci v populaci, protože lidé mu ještě nebyli vystaveni a chybějí jim obranné látky. Zatím nebylo potvrzeno, že by na lodích řádil tento nový kmen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám