Hlavní obsah

Neznámý pohazuje po městě bankovky, na místa upozorňuje na síti

San Francisco

V San Francisku se objevil dobrodinec rozdávající peníze. Bankovky různých hodnot zanechává na různých místech a lidem přes sociální síť Twitter dává indicie, kde je najdou. Svoji aktivitu chce rozšířit i do dalších měst, napsal britský deník The Daily Mail.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Neznámý zanechává na různých místech bankovky v hodnotě 20 až 100 dolarů.

Článek

Anonymní dárce zanechává obálky s dvaceti- až stodolarovými bankovkami na nejrůznějších místech – pod lavičkami, u popelnic, u stromů v parcích. Lidem pak naznačuje, kde zanechal další balíček, prostřednictvím twitterového účtu @HiddenCash.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Neznámý či neznámá se přihlásil listu San Francisco Chronicle. Dárce uvedl, že podniká na trhu s realitami. „Právě jsem uzavřel/a smlouvu, z níž budu mít zisk okolo půl miliónu dolarů. Už předtím jsem rozhodl/a, že jednou z věcí, které chci s penězi udělat, je něco zábavného,“ vysvětlil.

Záměrem prý není vést charitu, protože na charitativní programy už štědře přispívá. Ačkoliv původně dárce zamýšlel rozdávat peníze lidem, kteří si je nějakým způsobem odpracují, od tohoto záměru upustil a distribuuje je náhodným příjemcům. Na internetu jen zanechává vodítka jako toto: „Dívat se pod sebe.“

Z honu na peníze se rychle stala oblíbená hra. Účet @HiddenCash už sleduje téměř 70 000 lidí chovajících naději, že by mohli na nějaké narazit. Šťastní výherci pak na stránkách zanechávají své fotografie se svým nálezem. „Joooo. Musel jsem závodit s jiným hledačem, ale vyhrál jsem,“ napsal jeden, který našel obálku na pláži.

Účet @HiddenCash už oznámil, že chce pokračovat i v dalších městech. Ve středu bude rozdávat peníze v kalifornském San Jose.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám