Hlavní obsah

New Yorku hrozí teroristický útok na metro, varovaly úřady

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

Americké bezpečnostní úřady varovaly zákonodárce a samosprávu před možným teroristickým útokem v newyorském metru během nadcházejících volných dní při příležitosti svátku Díkůvzdání. Oznámila to ve středu agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Newyorské metro

Článek

Podle interního memoranda obdržel Federální úřad pro vyšetřování (FBI) hodnověrnou, ale nepodloženou zprávu o plánování útoku na newyorské metro ze strany teroristické sítě Al-Kajda. O plánu se mělo jednat koncem září a plán počítal s nasazením sebevražedných útočníků a náloží.

Mluvčí ministerstva vnitra Russ Knocke řekl, že jde o rutinní varování před nadcházejícími svátky. V New Yorku a dalších metropolitních městech by prý mohly být posíleny policejní hlídky.

„Nemáme žádné podrobnosti potvrzující, že se plán (teroristů) vyvinul,“ píše se v memorandu FBI. Agentura AP dodává, že zatímco federální úřady vydávají podobná varování častěji, to současné je obzvlášť strohé.

Američané oslaví Den díkůvzdání ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám