Hlavní obsah

Neusněte a pozdravujte Putina, vzkázal Bidenovi kousavý Trump

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident Donald Trump ironicky popíchl svého nástupce Joea Bidena před nadcházejícím jednáním s ruským prezidentem Vladimirem Putinem slovy: „Neusněte během setkání a vyřiďte mu prosím mé nejvřelejší pozdravy.“ A dodal, že Bidenovi přeje příští týden v Ženevě mnoho štěstí.

Foto: koláž Reuters a ČTK/AP, Novinky

Donald Trump (vlevo) a Joe Biden

Článek

V prohlášení, které zveřejnila jeho kampaň Save America (Zachraňte Ameriku), ujistil, že šéfovi Kremlu věří více než „slizounům“ a „vagabundům“ v čele amerických tajných služeb.

Putin: Vztahy mezi USA a Ruskem jsou nejhorší za řadu let

Evropa

Trump také vyzdvihl své setkání s Putinem v Helsinkách v roce 2018. Tam tehdy západní spojence šokoval, když se při otázce na údajné vměšování Ruska do amerických prezidentských voleb v roce 2016 postavil na stranu Kremlu místo tajných služeb USA. Trump sám hned poté tvrdil, že se přeřekl. Republikánský exprezident nicméně v novém prohlášení nenechal nikoho na pochybách.

Ponížení a ostuda, hodnotí média v USA Trumpovo setkání s Putinem. Ozval se i Schwarzenegger

Amerika

Trvá také na tom, že jeho „produktivní“ setkání s Putinem ve finské metropoli pomohlo získat Washingtonu „respekt“ Moskvy poté, co USA uškodily „falešné zprávy“ o ruském vměšování do voleb, jejichž strůjci podle něj byli demokraté.

Znáte všechny americké prezidenty? Seznam, zajímavosti a historie

Volby USA

Současný prezident Joe Biden se má s Putinem setkat příští týden v Švýcarsku.

Reklama

Související články

Přímořské idyly se zmocnilo sedm vlivných

Malé pobřežní letovisko Carbis Bay v jihozápadním hrabství Cornwall čeká rušný víkend. S populací bezmála 3500 obyvatel se řadí k městečkům, o nichž většina...

Výběr článků

Načítám