Hlavní obsah

Nad Kalifornií natočili záhadné nebeské záblesky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Noční nebe nad Sacramentem v pátek rozzářily podivné světelné záblesky. Svědci nebeské úkazy natočili. Záběry umístili na sociální sítě s prosbou, zda má někdo vysvětlení. Upozornila na to agentura AP a další americká média. Astronom z Cambridge už vysvětlení nabídl.

Záhadná světla nad KaliforniíVideo: AP

 
Článek

„Především jsme byli v šoku, zároveň jsme to ale s úžasem sledovali. Nikdo z nás nikdy předtím nic takového neviděl,“ popsal AP Jaime Hernandez, který zhruba 40vteřinový záznam pořídil. Dušuje se, že fakt, že video natáčel před hospodou během oslav svatého Patrika, na úsudek jeho party neměl žádný vliv.

Pohostinství King Cong video umístilo na Instagram s žádostí uživatelů o vysvětlení. To záhy poskytl astronom Jonathan McDowell z výzkumného střediska pro astrofyziku Harvard-Smithsonian v Cambridge.

Kosmické smetí

V sobotním rozhovoru se štábem agentury AP konstatoval, že může s „jistotou 99,9 procenta prohlásit, že se jednalo o kosmické smetí“.

Foto: AP

Světla nad Kalifornií byl zřejmě hořící vesmírný odpad

Nejspíš prý šlo o odhozené japonské zařízení o hmotnosti 310 kilogramů, které bylo v roce 2020 jako nepotřebné odhozeno z Mezinárodní vesmírné stanice a tento pátek shořelo v atmosféře.

Pentagon vyšetřuje 510 zpráv o spatření UFO

Věda a školy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám