Hlavní obsah

Na výletní lodi u New Orleans se potvrdilo deset případů covidu-19

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deseti lidem na palubě výletní lodi, která míří k přístavu v americkém městě New Orleans, vyšel pozitivní test na koronavirus. Informovala o tom v neděli agentura AP. Na palubě lodi cestuje více než 3200 lidí.

Foto: Eloisa Lopez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Všichni pasažéři před vyloděním podstoupí test na koronavirus. Pokud se u nich onemocnění covid-19 prokáže, zamíří do domácí izolace nebo karanténního hotelu. Ten pozitivním cestujícím poskytne společnost Norwegian Cruise Line, která plavidlo provozuje. Loď „dodržuje příslušné karanténní a izolační protokoly, protože na její palubě byly zjištěny nové případy”, uvedla firma v prohlášení.

Loď Norwegian Breakaway vyplula z New Orleansu 28. listopadu a měla by se vrátit tento víkend, uvedlo ministerstvo zdravotnictví státu Louisiana v tiskové zprávě. Plavidlo minulý týden uskutečnilo zastávky v Belize, Hondurasu a Mexiku.

Maďarskem proplula loď s 85 infikovanými

Koronavirus

Úřady nezveřejnily žádné informace o stavu osob, které se virem nakazily. Výletní lodě byly na počátku pandemie zdrojem ohnisek nákazy. Některé přístavy odmítaly přijmout lodě, kde se infekce potvrdila u cestujících. Na palubě plavidel zemřelo několik lidí, zatímco jiní onemocněli natolik, že je záchranáři museli vynést v nosítkách, poznamenala AP.

Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) plavby zakázalo v březnu 2020.

Výletní lodě znovu vypluly loni v červnu. Musí ale splnit nové zdravotní a bezpečnostní požadavky. Podle webových stránek společnosti Norwegian společnost vyžaduje, aby všichni cestující a členové posádky měli dokončené očkování proti covidu-19, a to nejméně dva týdny před vyplutím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám