Hlavní obsah

Maďarskem proplula loď s 85 infikovanými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden proplula maďarským úsekem Dunaje německá hotelová loď, na které bylo 85 lidí infikovaných koronavirem. V pátek o tom informoval web index.hu.

Ilustrační foto.

Článek

Na hotelové lodi bylo celkem 139 turistů, kteří si výlet po Dunaji zaplatili přes cestovní kancelář v Lipsku. „Loď vyrazila z Rumunska a přes Maďarsko směřovala do bavorského Pasova. Odtud měli být (cestující) autobusy dopraveni do Lipska,“ napsal web.

Index.hu uvedl, že loď byla kvůli výskytu covidu-19 zastavena ve Vídni a nesměla dál pokračovat v cestě. „Turisté byli čtyřmi autobusy převezeni do Lipska. Ve dvou autobusech cestovali pozitivně testovaní a ve dvou ti, u nichž se koronavirus neprokázal,“ konstatoval web index.hu.

Policejní úřednice šla do práce s covidem. Za trestný čin dostala podmínku

Krimi

Podle dostupných informací dva turisté museli vystoupit z lodě už v Rumunsku, protože měli pozitivní test, a byli okamžitě umístěni do karantény. „Z infikovaných turistů zatím nikdo neskončil v nemocnici,“ dodal web.

Index.hu uvedl, že pozitivní test mělo také několik členů posádky hotelové lodě.

Maďarsko zavádí povinné roušky a státní zaměstnanci se musí očkovat

Koronavirus

V Maďarsku zaznamenali nově 4041 případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 za den. Zemřelo 37 infikovaných. V nemocnicích je 2130 pacientů s covidem, z nichž je 230 napojeno na umělou plicní ventilaci.

Od začátku pandemie bylo v zemi pozitivně testováno 863 419 lidí a celkem zemřelo 30 729 lidí. V desetimilionové zemi už bylo očkováno 5 950 259 osob, z nichž 5 731 651 dostalo druhou dávku. Třetí dávku vakcíny dostalo 1 191 000 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám