Hlavní obsah

Na střední škole ve Wyomingu zavraždil muž dva lidi a pak sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po útoku na střední škole v Casperu ve Wyomingu zůstali v pátek tři mrtví. Jedním z nich je i pachatel. Informoval o tom server deníku Casper Star Tribune s odkazem na údaje od místní policie.

Foto: ČTK/AP

Místní policisté u vědecké části školy v Casperu ve Wyomingu

Článek

Podle informací místní policie útočil jeden muž „ostrým předmětem“. Poté spáchal sebevraždu.

Jedna oběť byla nalezena ve škole ve vědeckém centru spolu s předpokládaným pachatelem. Další tělo našli o ulici dále. Policie nehodlá bližší informace na rodiny postižených zveřejňovat, uvedla však, že pachatel nebyl studentem školy.

„Žádný podezřelý není na svobodě a nikdo jiný není zraněn,“ řekl šéf místní policie Chris Walsh serveru.

Policie byla přivolána v 9 hodin místního času a vědecké centrum bylo záhy uzavřeno. Byly přivolány sanitky, do nemocnic však neodvezly žádné raněné.

Foto: ČTK/AP

Studenti byli po útoku evakuováni.

Podle svědků se střílelo z luku

Jedna ze studentek jménem Delina Barbosová uvedla, že po deváté hodině k nim do třídy přišla sekretářka a oznámila jim, že se musejí evakuovat, že nejde o cvičení. Sama neslyšela žádný rozruch.

Její spolubydlící Courtney Suková a Shannan Pyerová uvedly, že právě měly biologii, když do učebny vešla žena a vyzvala je k opuštění školy. „Nemyslela jsem si, že by to bylo něco šokujícího nebo tak,“ řekla Pyerová. „Přemýšleli byste, že se někdo objevil a měl zbraň nebo něco,“ prohlásila Suková.

Celá jejich třída byla přestěhována co nejdále od údajného místa činu. Dvojice vypověděla, že když čekali na shromaždišti, byla tam plačící dívka. Ta jim řekla, že právě pobývala v místnosti, kde se všechno odehrálo. Popsala, že viděla studenta, jak z luku střelil učitele šípem a něčím jej několikrát bodl.

Walsh informace o luku a šípech nepotvrdil, ani nevyvrátil. Média jen informoval o tom, že byl použit "ostrý předmět".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám