Hlavní obsah

Na olympijské pláži moře vyplavilo lidské ostatky

– Rio de Janeiro

Do olympiády v brazilském Riu de Janeiru zbývá už jen osmatřicet dní a na věhlasnou pláž Copacabana, kde se má odehrát olympijský turnaj ve volejbale, moře vyplavilo ostatky člověka. Nález na olympijském písku lidé ohlásili dva dny poté, co guvernér Ria řekl, že hry mohou skončit fiaskem, protože stát nemá peníze. Před třemi dny policisté varovali, že nejsou schopni zaručit bezpečnost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moře v Rio de Janeiru vyplavilo na olympijské pláži části lidského tělaVideo: Reuters

 
Článek

„Vítejte v pekle. Policie a hasiči nejsou placeni. Kdokoliv přijede do Ria, tu nebude v bezpečí,“ hlásaly před dvěma dny transparenty demonstrujících policistů, kteří jsou rozezlení kvůli nedoplatkům na mzdách.

A tři dny na to jakoby se jejich slova potvrdila. Návštěvníci písčité pláže Copacabana objevili utrženou nohu ve značném stádiu rozkladu. Televizi CNN to potvrdil Andre Luiz z brazilské vojenské policie.

Dodal, že nedaleko od nohy byla objevena další blíže nespecifikovaná část lidského těla. Pravděpodobně jde o ostatky ženy nebo mladého muže, dodal Luiz s tím, že identifikace zatím provedena nebyla.

Policie bez peněz

A je možné, že ani provedena nebude. Pokud se totiž rychle nenajde řešení, policii v Riu na konci týdne dojdou peníze. Stát Rio de Janeiro tak musel vyhlásit stav nouze a nutně potřebuje vyčlenit peníze do nouzových fondů, z nichž budou strážci zákona placeni.

„Pokud jde o hry, jsem optimista, musím ale reflektovat realitu. Můžeme udělat skvělou olympiádu, ale pokud nedojde k určitým krokům, může to skončit velkým fiaskem,“ řekl brazilskému listu O Globo guvernér Ria de Janeira Francisco Dornelles.

Kromě otázky bezpečnosti musejí pořadatelé letní olympiády řešit mnoho dalších komplikací.

Například vážné znečištěné moře u pobřeží, kde mají probíhat turnaje ve vodních sportech, šířící se epidemii viru zika nebo dopingový skandál, po němž byla uzavřena jediná brazilská laboratoř pro kontrolu užívání nepovolených látek.

Reklama

Související články

Olympiáda nahrává počítačovým pirátům

Už za dva měsíce odstartují letní olympijské hry v Riu de Janeiru. Právě nedočkaví sportovní fanoušci by se ale měli mít na pozoru, protože na ně na internetu...

Výběr článků

Načítám