Hlavní obsah

Na demonstranty mířil puškou. Rád by kandidoval do Senátu

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký právník Mark McCloskey (64) získal loni chvilkovou mediální pozornost, když s manželkou Patricií (62) mířil zbraní na demonstranty proti rasismu, kteří procházeli okolo jejich domu v St. Louis. Nyní vzbudil pozornost znovu oznámením, že v příštím roce bude kandidovat do Senátu za stát Missouri.

Foto: Reuters

Manželé McCloskeyovi mířili zbraněmi na demonstranty procházející kolem jejich domu.

Článek

„Vždycky jsem byl republikán, ale nikdy jsem nebyl politik,“ řekl McCloskey televizní stanici Fox News. „Ale víte, loni v létě na moje dveře zaklepal Bůh přestrojený za naštvaný dav, a to mě skutečně probudilo,“ dodal.

Manželský pár, který na procházející demonstranty mířil automatickou puškou a pistolí, čeká od 1. listopadu soudní proces kvůli obviněním z neoprávněného nakládání se zbraní a manipulace s důkazy.

McCloskey však trvá na tom, že dav by bez zastrašení zbraněmi zničil jeho domov a zabil jeho rodinu. Manželů se ještě před svým odchodem z Bílého domu zastal tehdejší republikánský prezident Donald Trump.

Reklama

Výběr článků

Načítám