Hlavní obsah

Muž v Oaklandu spadl před rozjetý vlak, díky pohotové pomoci o vlásek unikl

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oakland

Bezpečnostní kamera na vlakovém nádraží v americkém Oaklandu v neděli zachytila pohotovou reakci dozorčího stanice, který na poslední chvíli vytáhl zpět na peron jednoho z cestujících. Ten na nástupišti zavrávoral, ztratil rovnováhu a spadl před přijíždějící vlak. Videozáznam v úterý zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hrdinný dozorčí stanice v Oaklandu zachránil cestujícího z kolejiště těsně před tím, než by ho přejel vlakVideo: BAY AREA RAPID TRANSIT , Reuters

 
Článek

„Všiml jsem si ho a viděl čelní světla soupravy. Nebylo moc času na přemýšlení a musel jsem něco udělat. Všechno se v mé mysli odehrávalo jako ve zpomaleném filmu. Chytil jsem ho a vytáhl zpátky,“ vylíčil dramatické okamžiky John O´Connor.

Ten jako dozorčí stanice v Oaklandu na přeplněném nástupišti usměrňoval dav lidí, kteří se na stanici Coliseum shromáždili po skončení utkání fotbalového mužstva Raiders. Měl za úkol hlídat, aby čekající pasažéři nepřekračovali bezpečnostní pruh, což ale jeden z nich udělal. A nejen to - ztratil rovnováhu a spadl do kolejiště.

Ostatní pasažéři teď O´Connora oslavují jako hrdinu. On sám se za něj ale nepovažuje. „Všichni bychom se měli takhle zachovat. Víte, jsme všichni lidské bytosti. Život je drahocenná věc. Díky bohu jsme to oba zvládli a on se dožije dalšího dne,“ řekl O´Connor agentuře Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám