Hlavní obsah

Muž s HIV se účastnil skupinových orgií

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wichit

Vojenský soud v Kansasu ve středu poslal na osm let za mříže seržanta amerického letectva Davida Gutierreze za to, že ohrozil skupinu lidí, s nimiž se účastnil skupinových orgií. Činil tak, ačkoliv věděl, že je HIV pozitivní.

Foto: Profimedia.cz

Obviněný u soudu žádal nižší trest s tím, že nikoho nenakazil.

Článek

Porota zároveň zbavila Gutierreze hodnosti a potvrdila jeho propuštění z letectva. Gutierrez byl uznán vinným z pokusu těžkého ublížení na zdraví tím, že sexuální partnery o svém zdravotním stavu neuvědomil a při styku nepoužíval kondom.

Gutierrez po soudu žádal nižší trest s odůvodněním, že nikoho nenakazil. Rovněž argumentoval, že když přijde o benefity v letectvu, nebude schopen zaplatit léky. Žalobce Sam Kidd to odmítl se slovy: „Obviněný nepřemýšlel, jak zaplatí za léky jeho oběti.“

Podle Kidda bylo u Gutierreze diagnostikováno HIV, které způsobuje nemoc AIDS, během jeho působení v Itálii v roce 2007.

HIV

 Virus HIV (z angl. Human Immunodeficiency Virus, virus lidské imunitní nedostatečnosti) způsobuje nemoc AIDS z anglického výrazu pro "syndrom získané imunitní nedostatečnosti".

Přenáší se zejména při sexuálním styku a krví. Běžný kontakt s nakaženou osobou nepředstavuje žádné riziko.

U soudu svědčilo množství žen, které s Gutierrezem spaly, včetně jeho manželky. Uvedly, že obviněný opakovaně zapřel, že by byl HIV pozitivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám