Hlavní obsah

Mohutný stoletý strom zavalil ženu na chodníku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

Na dvaapadesátiletou Američanku z Oregonu spadl ve středu odpoledne na jedné z portlandských ulic stoletý strom. Asi 45 metrů dlouhý kolos jí však jako zázrakem nezpůsobil žádná vážná zranění.

Na ženu z ničeho nic spadl stoletý strom, jako zázrakem přežilaVideo: www.kgw.com

 
Článek

Když na místo nehody dorazili hasiči vyzbrojení řetězovými pilami, s údivem zjistili, že Abrina Vanriettová sedí na chodníku pod stromem chráněná větvemi. Ty ji podle hasičů obalily jako kuklu, a tím zabránily vzrostlému stromu, aby na ženu spadl plnou vahou.

Jakmile Vanriettovou záchranáři zpod stromu vysvobodili, převezli ji do nemocnice na ošetření. Naštěstí neutrpěla žádná vážná zranění a její stav byl vyhodnocen jako dobrý.

„Jednu chvíli se procházela po ulici Jefferson Street a druhou už nad ní ležel obrovský strom. Měla neuvěřitelné štěstí,“ řekl televizi KGW nevěřícně jeden z hasičů.

Nehodu nezpůsobil vítr

Ani okolní budovy nezůstaly uchráněny před padajícím stromem. Luteránský kostel, který stál na protější straně ulice než strom, přišel o několik vitráží. Svědek navíc uvedl, že strom málem dopadl na pozemek u místního domu dětí a mládeže, kam denně dochází na 80 dětí.

V době, kdy k nehodě došlo, nebyl hlášený žádný vítr. Co tedy mohlo způsobit pád tak starého stromu? Podle úřadů města Portland jeho kořeny napadla plíseň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám