Hlavní obsah

Mick Jagger má za sebou výměnu srdeční chlopně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Frontman skupiny The Rolling Stones Mick Jagger má za sebou operaci, při níž mu lékaři vyměnili srdeční chlopeň. Uvedl to Jaggerův mluvčí a totéž se objevilo i na zpěvákově Twitteru. Zákrok se uskutečnil bez komplikací a Jaggerovi se prý daří „skvěle“ a zotavuje se.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Mick Jagger

Článek

„Díky všem za všechny projevy podpory,” vzkázal fanouškům 75letý Jagger na Twitteru. Pochválil také lékaře za „skvělou práci”.

Lékaři provedli podle magazínu Billboard takzvanou transkatetrovou implantaci aortální chlopně (TAVR), což je stále častěji používaná alternativa chirurgické výměny chlopně, která nevyžaduje otevření hrudníku. Alternativní zákrok umožňuje kratší pobyt v nemocnici a rychlejší zotavení.

Jagger v neděli na Twitteru oznámil, že Rolling Stones odkládají turné po Spojených státech a Kanadě kvůli nespecifikovanému lékařskému zákroku. Server Drudge Report v pondělí napsal, že Jagger podstoupí v newyorské nemocnici operaci náhrady srdeční chlopně.

Severoamerická část turné No Filter Tour měla původně začít 20. dubna v Miami, nyní se očekává start v červenci, napsal Billboard.

Součástí této série koncertů bylo i vystoupení legendárních rockerů v pražských Letňanech loni začátkem července.

Reklama

Výběr článků

Načítám