Hlavní obsah

Matka své děti uškrtila, protože byly autisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Třicetiletá žena z Irvingu v americkém státě Texas škrcením zabila své dvě děti, pětiletého syna a o tři roky mladší dceru, protože byly autisté. Stalo se to v pondělí, informovala stanice CNN.

Článek

Saiqa Akhterová ve zmíněný den večer zavolala na tísňovou linku 911 a oznámila, že zabila své děti. Uvedla, že je nutila vypít čisticí prostředek, ale to se nepovedlo, a tak je uškrtila drátem.

„Zabila jsem je. Oba jsem je zabila. Zabila jsem obě své děti. Nehýbou se. Jsou modré. Nedýchají. Jejich srdce nebijí,“ uvedla v telefonu žena. Na dotaz operátora, co se stalo, upřesnila: „Zkoušela jsem jim dát prostředek na čištění koupelny. Dala jsem jim ho do pusy, ale nepolkly to."

"Jsou autisté. Nechci, aby moje děti byly autisté,“ doplnila později. Na další dotaz operátora, který s ní udržoval konverzaci do příjezdu záchranky, na její pocity, reagovala, že necítí nic.

Děti ale ještě mrtvé nebyly. Na místo přispěchavší záchranáři je našli na matčině posteli. Chlapec zemřel v nemocnici téhož večera, jeho mladší sestra o 24 hodin později.

Akhterová skončila ve věznici v Dallasu. Zatím byla obviněna pouze z vraždy dcery, obvinění z vraždy syna bude praděpodobně následovat. Během vyšetřování se zjistilo, že s ní loni sociální úřad vedl řízení kvůli zanedbání péče, když s dcerou odjela do nemocnice a hocha nechala samotného doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám