Hlavní obsah

Masakru v Newtownu měly předcházet spory střelce s budoucími oběťmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie začíná rozplétat motivy, které mohly vést dvacetiletého Adama Lanzu, ke střelbě ve škole ve městě Newtown v americkém Connecticut. Mladík v pátek ve škole zabil 26 lidí a podle všeho se na svůj čin mohl připravovat. Již v úterý se pokoušel koupit zbraň. Před masakrem měl mít údajně konflikt se čtveřicí lidí z okruhu školy. Tři z nich podle CNN v pátek zastřelil.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Chlapec přihlíží mši za oběti střelby v newtownu

Článek

Patolog Wayne Carver uvedl, že všechny oběti zemřely na střelná zranění. V sedmi tělech, která osobně ohledával, bylo podle něj od tří do 11 projektilů. Prozatím policisté ohledali těla všech dětských obětí. Při střelbě útočník použil pušku. Vedle toho byl ozbrojen i dvěma pistolemi.

Těla střelce a jeho matky, kterou policisté nalezli mrtvou v jejím domě, budou prohlédnuta v neděli.

Oběti byly ve věku od šesti do 56 let. Vedle šesti žen bylo zabito 20 dětí. Z nich bylo osm chlapců a 12 dívek, 16 z nich bylo šest a čtyřem sedm let, uvedla agentura AP.

Foto: Reuters

Fotografie matky Adama Lanzy, kterou médiím poskytli členové rodiny

Lanza se podle CNN, která se odkazuje na zdroj obeznámený s vyšetřováním, neúspěšně pokusil získat zbraň  již v úterý v nedalekém městě Danbury.

Při masakru nakonec použil zbraně, které patřily jeho matce.

Podle dalších informací měl mít Lanza během týdne spory s několika lidmi, kteří nějakým způsobem patřili do okruhu školy. Není přitom jasné, zda spor souvisel se školou samotnou.

Policie prozatím potvrdila, že v pátek vnikl do budovy násilím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám