Hlavní obsah

Loď převážející části rakety rozpůlila most a odvezla i vozovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louisville

Mohutná nákladní loď převážející součástky pro rakety NASA narazila ve čtvrtek v noci do ocelového mostu Eggner Ferry přes jezero Kentucky v jihozápadní části amerického státu Kentucky. Část ocelové konstrukce a kusy asfaltu odvezl lodní gigant, který váží 8400 tun, na své přídi. Informuje o tom The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Nákladní loď prorazila konstrukci mostu

 
Článek

Pětipatrová, nákladní loď Delta Mariner, která převážela části kosmického nosiče společnosti United Launch Alliance, který měl být vypuštěn na oběžnou dráhu ze základny Ministerstva obrany Spojených států (Cape Canaveral Air Force Station) na Floridě, se nevešla pod most přes jezero a nabourala přímo do něj. Zanechala v něm asi stometrovou mezeru.

Robert Parker, který v době srážky jel přes inkriminovaný most, popsal situaci jako „otřesný zážitek“, na brzdy totiž šlápl těsně před tím, než se část mostu přímo před ním zhroutila. „Najednou jsem viděl, jak silnice mizí a tak jsem šlápl na brzdy,“ řekl deníku The Daily Mail.

Při srážce naštěstí nebyl nikdo zraněn, posádka lodi dokonce zůstala na palubě, aby kontrolovala, jestli je náklad v pořádku. Státní inspekce teď vyšetřuje, do jaké míry je most poškozen a snaží se ho co nejdříve zprovoznit. Lodní doprava kolem mostu je v současnosti zablokovaná. Automobily, které se chtějí dostat na druhý břeh jezera, musí jet přes desítky kilometrů dlouhou objížďkou. Přes most přitom běžně projede až 2800 vozů denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám