Hlavní obsah

Lidé v Minneapolis se vydali rabovat po zastřelení černocha. Jak se ukázalo, zabil se sám

– Minneapolis
Novinky, Michal Sobotka

V Minneapolisu vypuklo tento týden další rabování poté, co se na sociálních sítích objevily fotografie zastřeleného černocha. Podle spekulací jej zastřelila policie, což podnítilo dav k tomu, aby se vydal rabovat a ničit místní obchody. Záběry z bezpečnostních kamer ale později ukázaly, že si muž vzal život sám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Minneapolis se vydali rabovat po zastřelení černocha. Jak se ukázalo, zabil se sámVideo: Reuters/AP

 
Článek

K nepokojům došlo ve středu v reakci na smrt muže před obchodním centrem. Z videa, které zveřejnila agentura AP, je patrné, že se lidé nejprve shlukli v místě, kde ležel zastřelený černoch, kolem nějž se pohybovali policisté.

„Támhle leží pistole, prostě ho zastřelili,“ říká na videu mužský hlas.

Americký soud zveřejnil dvě videa ze zatčení Floyda

Amerika

Na základě toho se někteří lidé vydali rabovat obchody v Minneapolis. „Lidé prostě vtrhli do obchodu, berou a ničí věci, je to úplný chaos. Jejich cílem je hlavně elektronika,“ popsal Michael Karbo, kterému se rabování jednoho obchodu podařilo natočit.

Záběry z bezpečnostních kamer, které jsou volně přístupné na internetu, však ukazují, že se tito lidé nechali splést. Muž, kterému policisté a záchranáři chtěli na místě poskytnout první pomoc, se totiž zastřelil zcela sám.

V USA obvinili sedmnáctiletého mladíka, že střílel na demonstranty

Amerika

„V akci máme všechny policisty z Twin Cities (Minneapolis a St. Paul). Lidé, kteří způsobují problémy, budou zatčeni,“ uvedl policejní šéf okresu Hennepin Dave Hutchinson.

Guvernér Minnesoty Tim Walz uvedl, že Minneapolis se musí „uzdravit“. „Nebezpečné a nezákonné chování nebude tolerováno. Do Minneapolis posíláme i státní policii s cílem obnovit pořádek,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám