Hlavní obsah

Lev v Kalifornii zabil mladou ošetřovatelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Šestadvacetiletou dobrovolnou ošetřovatelku zabil lev jménem Couscous v soukromé zoologické zahradě Kočičí azyl v Kalifornii. Úřady teprve zjišťují, proč byla ošetřovatelka se zvířetem v kleci a co mohlo šelmu popudit k útoku.

Lev zabil v soukromé zoo ošetřovatelkuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Přivolaní záchranáři našli zraněnou ženu ležet ve výběhu, lev byl opodál a další pracovník se zvíře snažil neúspěšně odehnat. Záchranáři museli nejdřív zvíře usmrtit, aby se mohli dostat k oběti, která ale svým zraněním podlehla.

Čtyřletý Couscous, samec lva afrického, vyrůstal v zahradě už jako mládě, uvedla mluvčí parku Tanya Oseguedaová. Nebyla ale schopná říci, odkud se zvíře do zařízení dostalo.

V parku dlouhodobě nedocházelo k žádným pochybením, napsala agentura AP na základě zpráv kontrolních úřadů. Podle některých odborníků ale dobrovolnice neměla mít vůbec do lví klece přístup.

"Přijímáme veškerá opatření pro bezpečnost našich zaměstnanců, zvířat i návštěvníků," oznámil v písemném prohlášení park Kočičí nebe.

V zoologické zahradě v San Francisku v roce 2007 policie zastřelila tygřici Tatianu, která vyskočila z ohrady, zabila sedmnáctiletého chlapce a další dva návštěvníky zranila.

Reklama

Výběr článků

Načítám