Hlavní obsah

Lékaři nevědí, zda postřelená kongresmanka ještě bude mluvit

Právo, roš, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Postřelená kongresmanka Gabrielle Giffordsová (40), kterou v pátek převezli do texaského lékařského centra v Houstonu, aby začala s rehabilitací, dělá v terapii pokroky.

Článek

„Když jsem ji v sobotu vyšetřoval, nepromluvila, nevydala žádný zvuk. Je však stále ještě příliš brzy říci, zda bude schopná mluvit,“ řekl CNN vedoucí lékař Gerard Francisco o političce, kterou před dvěma týdny v Tucsonu postřelil do hlavy Jared Lee Loughner (22).

O uhájení svého postu šerifa Tucsonu bude muset bojovat Clarence Dupnik za veřejnou kritiku politické nevraživosti v USA, která podle něj vedla i k masakru na mítinku. „Arizona se stala Mekkou předsudků a nesnášenlivosti,“ řekl tenkrát Dupnik. To rozlítilo konzervativce a hnutí čajových párty, na jejichž vypjatý a často bojechtivý slovník se stočila veřejná pozornost. Nyní žádají mimořádné volby k odvolání šerifa.

„Zastupuje zákon. Čekáme od něj fakta, ne názory. Kloní se daleko doleva a lidé toho mají dost,“ tvrdí majitel obchodu se zbraněmi Tom Rompel. Okres Pima je nicméně převážně demokratický a Dupnik v něm byl zvolen šerifem už osmkrát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám