Hlavní obsah

Kanadská provincie ruší všechny restrikce

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Ottawě pokračují protesty řidičů kamionů proti pandemickým restrikcím a očkování, kanadská provincie Saskatchewan oznámila zrušení všech omezení.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Protest proti vládním opatřením.

Článek

Většina z nich, například prokazování bezinfekčnosti při návštěvě restaurace, přestane platit začátkem příštího týdne. Koncem února pak nebudou nutné roušky ve vnitřních prostorech a padnout má i karanténa pro pozitivně testované lidi.

„Tato pravidla jsou už překonaná,“ odůvodnil rozhodnutí Scott Moe, šéf regionální vlády. Dodal, že 80 procent obyvatel jeho provincie je plně očkováno a zhruba polovina populace má i posilující dávku. „Je proto na čase posuzovat koronavirus jako endemický,“ dodal Moe.

Nevzdáme se. Kamioňáci blokují příjezd do Kanady

Amerika

Také frankofonní provincie Québec ohlásila ukončení restrikcí, ale až od poloviny března. Kanadské úřady se mezitím marně snaží ukončit blokádu centra Ottawy, při níž řidiči kamionů vytrvale troubí. Místní soud jim nařídil, aby s hlukem skoncovali. Premiér Justin Trudeau pak prohlásil, že protesty „už musí skončit“.

Reklama

Výběr článků

Načítám