Hlavní obsah

Kamera zblízka zachytila okamžik nárazu lodě do mostu v Baltimoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baltimore

V americkém městě Baltimore v Marylandu se v úterý zřítil po nárazu nákladní lodi silniční most. Na necelé tři kilometry dlouhém mostě bylo v okamžiku zřícení osm dělníků, šest z nich pravděpodobně zemřelo. Video zachycuje náraz lodi do mostu z několika desítek metrů.

Kamera zachytila okamžik, kdy nákladní loď najela do mostu v Baltimoru.Video: AP

 
Článek

Do jednoho z pilířů ocelového mostu Francise Scotta Keye narazila kontejnerová loď Dali plující pod singapurskou vlajkou v úterý kolem 01:30 místního času (06:30 SEČ).

Téměř okamžitě se do chladné vody zřítila část zhruba 2,6 kilometru dlouhého mostu přes řeku Patapsco, která měla v tu dobu teplotu zhruba osm stupňů Celsia.

Vzhledem k nízké teplotě vody a době, která uplynula od zřícení mostu, je jen malá naděje, že by byl někdo z šesti pohřešovaných nalezen živý. Uvedla to v úterý podle agentury Reuters marylandská policie.

Potápěči se na místo ve středu vydali znovu, zaměřují se na vyprošťování spadlé techniky. Most byl obvykle přes den hojně využíván, loni po něm přejelo 12 milionů vozidel, uvedla agentura AP.

Šest pohřešovaných dělníků po pádu mostu v Baltimoru je zřejmě po smrti

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám