Hlavní obsah

Kamera na uniformě zachytila záchranu života předávkované dvouleté dívky v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchapřítomnost amerických policistů zachránila život teprve dvouleté dívence. Když v úterý dorazili na místo ohlášeného bezvědomí malého dítěte v Portage ve Wisconsinu, našli ho bez známek života.

Policisté ve Wisconsinu resuscitovali dvouleté předávkované dítěVideo: AP

 
Článek

Během resuscitace si policisté všimli známek předávkování opiáty a podali dívence protijed Narcan. Zachránili jí tím život. Dramatické okamžiky zachytila kamery na jejich uniformách.

„Když zástupci šerifa přijeli na místo, našli na zemi malé dítě, které nedýchalo a nemělo puls. Nejprve si mysleli, že něco vdechlo a dusí se. Po několika kolech resuscitace zástupci konečně ucítili srdeční tep. Následně si všimli příznaků předávkování a rychle se rozhodli podat dítěti Narcan, tím udrželi jeho srdce v chodu,“ cituje agentura AP prohlášení úřadu místního šerifa.

Narcan je v USA používaný název pro přípraven Naloxon, který se používá jako první pomoc při předávkování opiáty, jako je heroin, morfin nebo stále častěji fentanyl.

Při prohlídce bytu, kde policisté o život mladé dívenky bojovali, byly následně nalezeny drogy. V souvislosti s tím a zanedbáním péče o dítě zadržela policie třicetiletou ženu, uvedla agentura AP.

Smrtící droga fentanyl si vybrala oběti už i v Česku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám