Hlavní obsah

K davu v Seattlu přijel v autě ozbrojený muž a jednoho demonstranta postřelil

Seattel

Krvavý incident se odehrál během demonstrace proti rasismu v Seattlu, napsal server deníku The Guardian. K davu demonstrantů přijel v černém autě ozbrojený muž a jednoho protestujícího postřelil. Policie pachatele zadržela, napsal deník The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K davu v Seattlu přijel v autě ozbrojený muž a jednoho demonstranta postřelilVideo: Reuters

 
Článek

„Někdo právě projel davem demonstrantů v Seattlu a poté zřejmě někoho postřelil. Úřady uvádí, že muž je ve vazbě, jedna postřelená osoba je v nemocnici ve stabilizovaném stavu,“ popsal incident reportér deníku The New York Times Mike Baker.

Na Twitteru se objevilo video z incidentu. Je na něm vidět černé auto, jak rychle přijíždí k davu demonstrantů a řidič poté střílí z okénka na muže, který se ho snažil zastavit. Podle svědků se řidič s pistolí v ruce dal na útěk směrem ke skupině policistů.

V Londýně poškodili demonstranti sochu Churchilla, v Bristolu jedna letěla do vody

Evropa

Manifestace proti rasismu a policejní brutalitě, které spustila smrt černocha George Floyda při zatýkání v Minneapolisu, se konaly i v dalších amerických městech, například ve Washingtonu, New Yorku, Atlantě, San Francisku a jinde. Pochody se odehrály bez výraznějších konfrontací s policií, řada velkých měst v posledních dnech po ochladnutí atmosféry kolem protestů zrušila noční zákazy vycházení.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Na snímku je muž, kterého postřelil řidič černého auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám