Hlavní obsah

Hořící dům explodoval v přímém přenosu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní kamery v pondělí zaznamenaly v živém vysílání explozi hořícího domu v městečku Brentwood v americkém státě New Hampshire. Požár vypukl krátce poté, co muž v domě smrtelně postřelil policistu, který na místo přijel v reakci na nahlášené domácí násilí, uvedl server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hořící dům náhle explodovalVideo: Reuters

 
Článek

Policista Steve Arkell na místo dorazil v pondělí odpoledne místního času. Syn majitele domu, 47letý Michael Nolan, ho po vstupu do domu postřelil. Dovnitř se snažil dostat ještě další strážník, ale vyhnala ho střelba. Zakrátko v domě vypukl požár následovaný explozí.

Arkell byl letecky transportován do místní nemocnice, kde později na následky zranění zemřel. Šestaosmdesátiletého otce střelce, jenž se se svým synem dostal do ostrého sporu, převezla záchranka do nemocnice s blíže neurčenými zraněními.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Na místo přijeli další policisté. Zakrátko byl dům v plamenech a později explodoval. Předpokládá se, že Nolana zabil výbuch,“ sdělil médiím státní návladní státu New Hampshire Joseph Foster.

Náhoda je nepravděpodobná

Incident vyšetřují státní i federální úřady. Nolanovo tělo bylo nalezeno v troskách v místě garáže, uvedl server Boston Globe. V úterý byla provedena předběžná pitva, příčina smrti ale zatím zůstává nejasná. Předpokládá se, že k založení požáru došlo úmyslně.

„Z toho, co jsme viděli, se nezdá náhodný požár jako pravděpodobný,” řekla v úterý na tiskové konferenci Jane Youngová z úřadu státního návladního.

Policii na místo přivolala žena bydlící vedle Nolana a jeho syna. Slyšela totiž, jak se hádají. Podle výpovědí svědků se nejednalo zdaleka o první případ, kdy byly s 47letým Američanem problémy.

Guvernérka státu Maggie Hassanová v reakci na tragickou událost nařídila stažení vlajek v New Hampshire na půl žerdi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám