Hlavní obsah

Heroický čin poslíčka s pizzou z Indiany. Z hořícího domu vytáhl pět dětí

Washington

Doslova přes noc hrdinou se stal minulý týden 25letý Nicholas Bostic z americké Indiany, když projížděl v noci kolem hořícího domu ve městě Lafayette. Neváhal do něj vběhnout a z plamenů vytáhnout pět dětí ve věku od 1 do 18 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v noci na pondělí 11. července. Bostic, který pracuje jako rozvozce pizzy, jel o půlnoci kolem domu, ve kterém vypukl požár. Nezaváhal, obvázal si triko kolem nosu a úst a vstoupil zadním vchodem do hořícího domu.

Křikem probudil čtyři děti, které spaly v podkroví a jímž pomohl do bezpečí. Ty ho následně upozornily, že v domě zůstalo ještě jedno šestileté dítě.

Bostic se tak vydal zpět do domu, ale dítě nemohl najít. Když se rozhodl vydat ke dveřím a budovu opustit, ozval se křik. Muž po chvíli dítě našel. Kouř už byl ale tak silný, že nemohl najít cestu zpět. V patře tak vysklil okno a společně s dítětem vyskočil ven.

Podle vyjádření policie se ujistil, aby dítě dopadlo bezpečně na zem. Ze záběrů na vestách záchranářů je pak vidět, jak dítě předává do jejich péče a poté vyčerpaný usedá na chodník.

Policista vylezl po zdi hořícího domu a zachránil roční dítě

Koktejl

„Je to dítě v pořádku? Prosím, řekněte mi, že je v pořádku,” vyptával se Botsic. „Vedl sis dobře, kámo,” odpověděli mu záchranáři.

Bostic byl následně letecky převezen do nemocnice v Indianapolis. Silně se nadýchal kouře a lékaři mu ošetřili pořezanou ruku. Ze zdravotního zařízení byl propuštěn tuto středu.

„Jeho heroický čin zachránil životy. Jeho nezištnost je inspirující. Svou odvahou, houževnatostí a neochvějným klidem v tak nebezpečné situaci všechny ohromil. Naše policejní oddělení v čele se starostou Tonym Roswarskim by rádo Nicholase za jeho zásah veřejně ocenilo,” uvedla v prohlášení lafayettská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám