Hlavní obsah

Hackeři napadli účet exprezidentova syna. „Můj otec Donald Trump zemřel,“ napsali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účet Donalda Trumpa mladšího na sociální síti X (dříve Twitter) se stal terčem hackerského útoku. Na oficiálním profilu syna amerického exprezidenta se v rychlém sledu objevila řada divokých zpráv. „S lítostí oznamuji, že můj otec Donald Trump zemřel. V roce 2024 budu kandidovat na prezidenta,“ hlásalo například falešné oznámení, které stihly sdílet tisíce lidí.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump mladší

Článek

Napadený účet, který má 10,4 milionu sledujících, také sliboval „zajímavé zprávy s Jeffreym Epsteinem“ s odkazem na finančníka, jenž byl v roce 2019 po obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilých nalezen mrtev ve své cele a který se znal mimo jiné s americkými exprezidenty Trumpem i Billem Clintonem.

Neznámí útočníci se rozhodně nedrželi zpátky. Rasistickou urážkou počastovali nynějšího šéfa Bílého domu Joea Bidena a známému influencerovi a zápasníkovi Loganu Paulovi z účtu jménem exprezidentova syna přišlo upozornění, že měl Trump mladší sexuální styk s Paulovou přítelkyní. Zároveň také varovali, že „Severní Korea to brzy schytá“, upozornil web magazínu Forbes.

Zmíněné zprávy vydržely na profilu zhruba půl hodiny, během níž je stihly sdílet tisíce lidí. Hackerský útok na účet exprezidentova syna přišel jen pár týdnů poté, co se na síť X reálně vrátil bývalý šéf Bílého domu Donald Trump, ačkoliv nový majitel Elon Musk mu profil odblokoval už v listopadu 2022.

První exprezidentova zpráva na síti X/Twitter od roku 2021 byla zveřejněna letos 25. srpna. Šlo policejní snímek ze zatčení ve státě Georgia doprovázený hesly „Narušení voleb“ a „Nikdy se nevzdávejte“.

Musk avizuje poplatky

Miliardář Musk tento týden mluvil o tom, že by mohl uživatelům na platformě účtovat poplatek, aby se snížil počet falešných účtů. Za označení účtu jako ověřeného se platí už nyní (v USA osm dolarů měsíčně, v různých zemích se ale cena liší), zkušenost však ukázala, že placené ověření získaly i zjevně falešné profily.

„Přecházíme na malou měsíční platbu za používání systému X,“ řekl Musk během pondělního diskusního panelu s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. „Je to jediný způsob, který mě napadá, jak bojovat s obrovskými armádami robotů,“ dodal majitel sítě X s tím, že poplatek bude činit „jen pár dolarů“.

Na Twitter jen za peníze. Musk chce zpoplatnit přístup všem

Internet a PC

Trump se vydal úřadům ve státě Georgia, foto z věznice umístil na sociální síť

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám