Hlavní obsah

Greta osobností roku? Směšné, tvrdí Trump. Měla by zapracovat na sebeovládání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ocenění klimatické aktivistky Grety Thunbergové osobností roku je směšné, napsal ve čtvrtek na Twitter americký prezident Donald Trump. Šestnáctiletá Švédka získala titul časopisu Time, který v minulosti získal i Trump, ve středu. Podle amerického prezidenta by Thunbergová měla zvolnit, poradil jí také kurz sebeovládání.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Americký prezident Donald Trump se na Twitteru pustil do kritiky švédské aktivistky

Článek

„Greta by měla zapracovat na kurzu sebeovládání. Potom vyrazit do kina s kamarádem na nějaký film. Zvolni Greto, zvolni,“ napsal americký prezident.

Thunbergová si v reakci na Trumpovo prohlášení změnila status na Twitteru na „teenagera, který pracuje na svém sebeovládání. V současnosti sleduje film s kamarádem“.

Osobností roku časopisu Time je Greta Thunbergová

Amerika

Americký prezident na sociálních sítích pravidelně útočí na své politické rivaly, ale ani Thunbergová mu v tomto ohledu neunikla.

V září ji zesměšňoval poté, co se aktivistka pustila do kritiky politiků, kteří podle ní nedělají dost pro ochranu klimatu.

Trump tehdy psal o šťastné mladé dívce, která se těší na světlou budoucnost.

Americký časopis Time označil ve středu Thunbergovou jako osobnost roku 2019. Titul uděluje časopis od roku 1927 a získává ho jednotlivec, pár či skupina lidí, kteří „v lepším či horším nejvíce ovlivnili události daného roku“.

Před třemi lety vyhlásil Time jako osobnost roku právě Donalda Trumpa. Na titulní straně ho časopis pojmenoval jako „prezidenta Rozdělených států amerických“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám