Hlavní obsah

Greta pohřbila automobilové show, hřímá Jeremy Clarkson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský televizní moderátor Jeremy Clarkson, který se nejvíc proslavil automobilovou show Top Gear, se pustil do Grety Thunbergové, v současnosti nejznámější aktivistky zabývající se klimatem. Označil ji za důvod, proč mladí lidé dnes nesnášejí auta.

Foto: Amazon/The Grand Tour

Jeremy Clarkson při natáčení The Grand Tour (Ilustrační foto)

Článek

„Každý, koho znám a je mladší pětadvaceti let, nemá auta ani trochu ve svém okruhu zájmů – Greta Thunbergová zabila automobilové show,” nebral si servítky v rozhovoru pro britský bulvární deník The Sun. Dodal, že děti se ve školách od malička učí, že auta jsou zlo, a je to zakotvené v jejich hlavách.

„Nerad to říkám, ale myslím si, že Jeremy má pravdu,” komentoval slova svého spolupracovníka Richard Hammond, jeden ze slavného moderátorského tria.

Foto: Pool, Reuters

Greta Thunbergová před cestou do USA na speciální lodi Malizia (Ilustrační foto)

Přesto však v první epizodě nového formátu pořadu The Grand Tour nebudou hrát hlavní roli auta, nýbrž lodě. Podle The Sun se tam také bude mluvit o změnách klimatu, a nikoliv posměšným tónem.

„Jen idiot nezmění názor, když vidí nezvratné důkazy. Jenže co s tím dělat, je mnohem zajímavější debata,” dodává Clarkson ke globální změně klimatu. S přístupem Grety Thunbergové ale nesouhlasí: „Je idiot. Chodit a říkat, že všichni umřeme, nic nevyřeší.”

Anketa

Souhlasíte s Jeremym Clarksonem, že Greta Thunbergová stojí za nenávistí k autům?
Ano
84,3 %
Nejsem si jist/a
2,8 %
Ne
12,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7510 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám