Hlavní obsah

Golfoví a grilovací lobbisté v USA odsunuli letní čas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

My v Evropě přijdeme kvůli letnímu času o hodinu v noci na neděli, Američané ale mají léto už tři týdny. I „normální“ podzimní čas se jim vrátí o týden později. Mohou za to prý milovníci golfu a barbecue, tvrdí Michael Downing v knize Popo­hnané jaro – Každoroční šílenství letního času.

Foto: Profimedia.cz

Za delší letní čas prý mohou milovníci golfu a barbecue.

Článek

Dlouhé roky USA posouvaly čas koncem dubna a vracely zpět koncem října. V roce 1986 ale potravinářská lobby kongresmany přesvědčila, že víc denního světla znamená víc peněz, a Američané si léto odhlasovali už na začátek dubna.

„Měsíc denního světla navíc znamená 200 miliónů dolarů za prodané maso na smažení a za uhlí do grilů, dalších 400 miliónů vynesou poplatky za použití golfových hřišť a prodej vybavení,“ tvrdili.

Před lety ale přišli s dalším argumentem a letní čas byl opět o měsíc prodloužen: platí už od druhého týdne v březnu a končí teprve první listopadovou ­ne­děli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám